Jak połączyć dwa konta macOS w jedno

Indeks
  1. Eksportuj swoje dane
  2. Połączenie dwóch kont w jedno
  3. Znajdź usunięte dane użytkownika
  4. Często Zadawane Pytania
    1. Czy mogę zamontować obraz dysku za pomocą systemu Windows 11, aby przenieść dane z systemu macOS na komputer?
    2. Jak podczas łączenia danych dwóch użytkowników na komputerze Mac mogę zlokalizować określone pliki?
    3. Jak odkryć ukryte pliki w folderze domowym użytkownika przed połączeniem danych użytkownika w jedno konto?

Jeśli masz dwa konta użytkowników w systemie macOS i chcesz je połączyć w jedno, prostym rozwiązaniem byłoby najpierw utworzyć kopię zapasową danych jednego konta, a następnie je usunąć. macOS nie oferuje prostszego sposobu łączenia dwóch kont. W tym samouczku pokazano, jak wykonać kopię zapasową i zarchiwizować dane z jednego konta, przenieść je na drugie konto, a na koniec połączyć ze sobą dwa konta macOS.

Przeczytaj także: Jak naprawić komputer Mac, który się nie uruchamia

Eksportuj swoje dane

Metoda, której używamy do łączenia obu kont, polega na łączeniu plików lokalnych znajdujących się w systemie. Wszystkie pliki lokalne znajdujące się w folderze domowym użytkownika są zapisywane na obrazie dysku, do którego można uzyskać dostęp na nowym koncie. Ponieważ pliki lokalne nie zawierają żadnych kopii zapasowych aplikacji, konieczne będzie osobne wyeksportowanie tych danych.

Pierwszym krokiem przed połączeniem obu kont jest wyeksportowanie wszystkich podstawowych danych. Obejmuje to kontakty, przypomnienia, kalendarze, notatki, zakładki Safari itp. Jeśli na Twoim urządzeniu jest włączona funkcja iCloud Sync, kopia zapasowa Twoich danych powinna zostać automatycznie utworzona w iCloud. Włączenie iCloud Sync ułatwi dostęp do niej na drugim koncie.

Jeśli nie korzystasz z iCloud Sync, możesz utworzyć Apple ID i synchronizować z nim wszystkie dane. Jeśli to zrobisz, zaloguj się do konta iCloud na swoim drugim koncie, co umożliwi Ci dostęp do swoich danych.

Możesz także wyeksportować dane z określonych aplikacji:

  • Dysk iCloud: otwórz dowolny folder iCloud Drive w Finderze i skopiuj wszystkie dokumenty do lokalizacji przechowywanej lokalnie.
  • Poczta: przeciągnij wszystkie pobrane wiadomości z konta online do folderu lokalnego na komputerze Mac.
  • Kontakty / Kalendarze / Przypomnienia: użyj funkcji Eksportuj (Plik -> Eksportuj), aby wyodrębnić te dane.
  • Safari: wybierz „Plik -> Eksportuj zakładki”.
  • Notatki: nie ma wbudowanej możliwości eksportowania danych, ale możesz z niej skorzystać wolny eksporter aby wyeksportować notatki do zwykłego formatu tekstowego.
  • Zdjęcia: jedyną opcją przeniesienia biblioteki Zdjęć z jednego konta na drugie jest zsynchronizowanie jej za pomocą Zdjęć iCloud.

Przeczytaj także: Jak sprawdzić, czy aplikacja została zoptymalizowana pod kątem Apple Silicon w systemie macOS

Połączenie dwóch kont w jedno

Ta metoda połączy dane obu kont w jedno poprzez usunięcie starego konta i zapisanie jego danych w obrazie dysku. Dlatego przed kontynuowaniem zaleca się wykonanie kolejnej kopii zapasowej danych w Time Machine lub na dysku lokalnym. Ma to na celu zapewnienie, że nie utracisz żadnych danych w sposób niezamierzony.

  1. Na nowszym koncie (tym, które chcesz zachować) otwórz Preferencje systemowe na komputerze Mac. Późniejsze wersje systemu macOS oznaczą aplikację Preferencje systemowe jako „Ustawienia systemu”.
  1. Wybierz „Użytkownicy i grupy”. Po otwarciu kliknij ikonę kłódki w lewym dolnym rogu i wprowadź hasło administracyjne. Nowsze wersje systemu macOS nie wymagają przełączania ikony kłódki w celu wprowadzenia zmian.
  1. Wybierz konto użytkownika, które chcesz usunąć i połączyć z innym. Jeśli po prawej stronie użytkownika zobaczysz glif „i”, kliknij tę ikonę.
  1. Kliknij ikonę minusa na dole listy.

Jeśli używasz nowszej wersji systemu macOS, wybierz czerwony przycisk „Usuń konto…”.

  1. macOS zapyta, jak postępować. Wybierz „Zapisz folder domowy na obrazie dysku”. Upewnij się, że wybrałeś opcję obrazu dysku, aby uzyskać dostęp do znajdujących się na nim plików.
  1. Kliknij „Usuń użytkownika” i potwierdź. Jeśli używasz nowszej wersji systemu macOS, przycisk usuwania będzie oznaczony etykietą „Usuń konto”.

Przeczytaj także: 8 sposobów naprawienia niereagujących aplikacji i zawieszania się systemu na komputerze Mac

Znajdź usunięte dane użytkownika

  1. Kiedy otworzysz katalog Użytkownicy (Finder -> Go -> Komputer -> Macintosh HD -> Użytkownicy), zobaczysz folder o nazwie „Usunięci użytkownicy”. W tym folderze zobaczysz obraz dysku z nazwą usuniętego konta.
  1. Po dwukrotnym kliknięciu obrazu dysku w celu jego zamontowania uzyskasz dostęp do wszystkich plików, które znajdowały się w folderze domowym poprzedniego konta użytkownika.
  2. Podobnie możesz kopiować pliki lub importować dane w dowolnej aplikacji, która oferuje przeniesienie materiału.

Przeczytaj także: Jak korzystać z Menedżera scen na komputerze Mac i iPadzie

Często Zadawane Pytania

Czy mogę zamontować obraz dysku za pomocą systemu Windows 11, aby przenieść dane z systemu macOS na komputer?

Jak podczas łączenia danych dwóch użytkowników na komputerze Mac mogę zlokalizować określone pliki?

Często możesz chcieć połączyć tylko część danych użytkownika z jednego folderu domowego, zanim przeniesiesz je do folderu domowego innego użytkownika. Jeśli znasz nazwę pliku, którego szukasz w folderze domowym użytkownika, możesz uruchomić Terminal w bieżącym folderze, aby wskazać określone dane.

Jak odkryć ukryte pliki w folderze domowym użytkownika przed połączeniem danych użytkownika w jedno konto?

Jeśli masz problemy ze zlokalizowaniem niektórych plików z usuniętego konta użytkownika, możesz uzyskać dostęp do folderu domowego za pomocą aplikacji Terminal, aby zarządzać atrybutami widoczności plików, a nawet dodawać/usuwać ukryte flagi plików. Czytaj dalej, aby dowiedzieć się, jak odkryć pliki w folderze domowym użytkownika.

Możesz być zainteresowany

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up