Jak zablokować lub odblokować kogoś na Facebooku bez jego wiedzy

Jedną z opcji, która jest zawsze dostępna we wszystkich sieciach społecznościowych, jest blokowanie kontaktów, znajomych i osób. Ta opcja jest rzeczywiście ważna, aby zapewnić dobrą prywatność, ale także móc nadal korzystać z wyżej wymienionej sieci społecznościowej zgodnie z życzeniem bez przeszkadzania osobom, z którymi oczywiście nie możesz się dogadać.

Ale często, gdy podejmowana jest decyzja o zablokowaniu kogoś, może to być szybkie i w rezultacie pojawia się żal lub może przyczyna, dla której zablokowałeś, ta osoba już nie istnieje. jak odblokować kogoś na Facebooku? Przeczytaj poniżej, przeprowadzę Cię przez krok po kroku, nie martw się, to całkiem proste.

Indeks
  1. Odblokuj kogoś na Facebooku
  2. Uwagi do rozważenia
  3. Kroki, aby odblokować ludzi na Facebooku
  4. Odblokuj kogoś z Facebooka na telefonie komórkowym
  5. Blokuj ludzi na Facebooku bez ich wiedzy
  6. Jak zablokować kogoś na Facebooku z wersji internetowej
  7. Jak zablokować kogoś na Facebooku z poziomu aplikacji
  8. Jak ignorować wiadomości na Facebooku
  9. Jak zignorować kogoś na Facebooku
  10. Zablokuj stronę na Facebooku

Odblokuj kogoś na Facebooku

To wcale nie jest skomplikowane odblokuj kogoś na FacebookuTak, musisz głębiej zagłębić się w opcje sieci społecznościowych, aby uzyskać dostęp do obszaru obejmującego wszystkie zablokowane przez nas osoby. Postępuj więc zgodnie z instrukcjami, które zostawiam poniżej, krok po kroku.

  • Pierwszą rzeczą, którą musisz zrobić, to zalogować się na swoje konto na Facebooku.
  • Będąc w środku, przejdź do prawego górnego rogu i wybierz konto.
  • Przejdź do sekcji Ustawienia prywatności.
  • Tutaj możesz zobaczyć opcję po lewej stronie, która wyraźnie mówi: „Zamki"Lub"zatkany”.
  • Więc w tej części możesz zarządzać zamkami. To wygodny sposób na odblokowanie każdego, kogo już zablokowałeś.
  • Jak zobaczysz, pojawi się lista, która będzie się skracać w zależności od liczby osób, które zbanowałeś podczas korzystania z tego konta.
  • Aby kogoś odblokować, po prostu kliknij tekst obok jego nazwiska, który mówi „Odblokować”.
  • Postępuj zgodnie z instrukcjami i gotowe.

Teraz możesz nawet z łatwością wyszukać tę osobę za pomocą odpowiedniej wyszukiwarki.

Jak widzisz, to tylko kwestia kilku minut, aby odblokować osobę, która od czasu do czasu tworzy w Tobie coś, co chcesz od razu zablokować. To niewątpliwie jedna z ostatnich opcji, jakie wybieramy. jeśli nie chcesz wiedzieć nic więcej o danej osobie.

Uwagi do rozważenia

Być może najważniejsze i wtedy kogoś odblokowujesz Nie możesz go ponownie zablokować przez 48 godzinto znaczy dwa dni później. Więc jeśli jesteś zbyt pewien, że chcesz odblokować tę osobę, śmiało, na wypadek, gdybyś tego nie zrobił, lepiej zostań z nią zablokowany, ponieważ po coś muszę być taki na twoim Facebooku.

Kroki, aby odblokować ludzi na Facebooku

  • Pierwszą rzeczą, którą zrobimy, jest oczywiście wejdź na facebooka a następną rzeczą, którą zamierzamy zrobić, jest Podejdź do kłódki Jest mała strzałka skierowana w dół. Wciskamy go, aby wywołać menu z wieloma opcjami.
  • Teraz idziemy na imprezę rama.
  • Jeśli spojrzysz w lewo, mówi „Zamki” Kliknij tę sekcję. Tutaj możesz nie tylko odblokować użytkowników, ale także zablokować nowych. Po prostu dotknij Odblokujpojawi się ostrzeżenie, które musisz potwierdzić i voila, użytkownik jest w pełni odblokowany.

Odblokuj kogoś z Facebooka na telefonie komórkowym

  • Dobra, zobaczmy Najpierw wejdziemy do aplikacji aby znaleźć trzy linie, które nakładają się w prawej górnej części ekranu.
  • Kiedy się spieszymy, po prostu idziemy tam, gdzie to powie Konfiguracja konta.
  • Będziesz miał okazję ponownie "Bloking" Musisz tam nacisnąć, abyś musiał nacisnąć później ”Zablokowani użytkownicyPojawi się nowa opcja, w której masz wszystkich zablokowanych użytkowników, dzięki czemu możesz ich łatwo odblokować.

Jak zobaczysz w środku, nie wszystko jest tak skomplikowane, jak mówimy, i Ty też możesz odblokuj, kogo chcesz.

Blokuj ludzi na Facebooku bez ich wiedzy

Wtedy to wiemy Jest wielu użytkowników portalu społecznościowego Facebook, którzy w pewnym momencie zastanawiali się, jak postępować krok po kroku możliwość zablokowania kogoś z listy Twoich znajomych. Dodatkowo powinieneś wiedzieć, że jeśli całkowicie wyeliminujesz kogoś, będziesz musiał ponownie wysłać mu zaproszenie do znajomych. Dlatego warto polegać na tego typu rozwiązaniu.

Procedura blokowania kogoś na Facebooku bez ich usuwania jest naprawdę prosta, ponieważ wystarczy wejść w ustawienia głównej sieci społecznościowej na świecie, ponieważ istnieje rozwiązanie dla prawie wszystkiego. Po wprowadzeniu ustawień kolejną rzeczą, którą musisz zrobić, jest przejście do sekcji Ustawienia konta, a następnie zablokowanie go, specjalnie opracowana funkcja.

Po wejściu do tej sekcji musisz podać imię i nazwisko lub adres e-mail osoby, którą chcesz zablokować. Gdy tylko zaakceptujesz, ich zawartość zostanie całkowicie zablokowana. Najlepsze w tym samouczku jest to, że ta osoba i tak nie zobaczy Cię na swojej liście znajomych.Więc oczywiście nigdy się nie dowie, że go zablokowałeś.

Inne bardzo częste prośby, które widzieliśmy na różnych forach i portalach społecznościowych O tych problemach, co muszą zrobić, to zablokować bez usuwania na Facebooku, jak zablokować kogoś z Facebooka nie zdając sobie z tego sprawy, jak ograniczyć kogoś na Facebooku bez usuwania 2016, jak usunąć kogoś na Facebooku bez konta, jak kogoś nie mieć aby zobaczyć moje posty na Facebooku bez usuwania ich w 2017 roku, jak usunąć kogoś z Facebooka na zawsze, pauzować na Facebooku lub jak usuwać ludzi z Facebooka bez ich wiedzy. Jeśli masz dodatkowe pytania w tej dziedzinie, po prostu zapytaj nas.

Jak zablokować kogoś na Facebooku z wersji internetowej

  • Zaloguj się na swoje konto na Facebooku jak zwykle
  • Skorzystaj z wyszukiwarki sieci społecznościowej i szukaj profilu osoby, dopóki go nie znajdziesz
  • Kiedy to zrobisz, zobaczysz przycisk z 3 kropkami obok nazwy i miejsca, w którym wskazuje, że jesteśmy przyjaciółmi.
  • Kliknij na nią i przejdź do Block
  • Potwierdź, że ta osoba została zbanowana. Pojawi się tam komunikat wyjaśniający, co się stanie, jeśli kogoś zablokujemy.
  • Jeśli na pewno tak, dotknij Potwierdź i gotowe.

Jak zablokować kogoś na Facebooku z poziomu aplikacji

  • Otwórz aplikację Facebook na swoim telefonie i wprowadź swoje konto na Facebooku w normalny sposób
  • Skorzystaj z wyszukiwarki sieci społecznościowej i szukaj profilu osoby, dopóki go nie znajdziesz
  • Kiedy to zrobisz, zobaczysz to obok jej imienia, a tam, gdzie jest napisane, że jesteśmy przyjaciółmi, zobaczysz Więcej
  • Kliknij na nią i przejdź do Block
  • Potwierdź, że ta osoba została zbanowana.

Jak ignorować wiadomości na Facebooku

Mamy również możliwość ignorowania wiadomości na Facebooku, w ten sposób:

  • Otwórz Messengera lub przejdź do obszaru czatu na Facebooku
  • Wybierz użytkownika, którego chcesz zignorować
  • Kliknij ten czat, przytrzymując komputer lub klikając go prawym przyciskiem myszy. Wyświetlane są opcje ignorowania wiadomości

W ten sposób, Wiadomości wysyłane przez tę osobę nie będą Ci już przeszkadzać.

Jak zignorować kogoś na Facebooku

To samo dotyczy ignorowania kogoś na Facebooku.wykonując następujące czynności:

  • Zaloguj się na swoje konto na Facebooku
  • Znajdź profil tej osoby
  • Zobaczysz, że obok nazwy jest następny. Kliknij to słowo
  • Gdy to zrobisz, zobaczysz nowe opcje. Tam możesz wybrać Zatrzymaj śledzenie

Nie zobaczysz niczego, co ta osoba opublikuje.

Zablokuj stronę na Facebooku

Z kolei prawdopodobnie jesteśmy tego świadomi Wiele osób tworzy strony na Facebooku Aby promować swój produkt lub usługę i zobaczyć swoje reklamy raz lub dwa razy, nie jest źle, jeśli się powtarzają, to jest nudne.

Z tego powodu chcielibyśmy pokazać Ci, jakie kroki należy podjąć w takich przypadkach, jeśli sobie tego życzysz Zablokuj stronę na Facebooku, aby nie przeszkadzać Ci dalsze posty lub wiadomości wewnętrznie

  • Wejdź na odpowiednią stronę na Facebooku i sprawdź jego profil
  • Swoje powiązane działania znajdziesz pod zdjęciem na okładce
  • Pod koniec tej czynności pojawi się przycisk z wielokropkami, do którego możesz wejść
  • Pojawi się menu opcji. Musisz wpisać ten, który mówi blok
  • Wiadomość wyjaśni, co się stanie, jeśli zablokujesz stronę. Jeśli chcesz go bezpiecznie zablokować, kliknij Potwierdź

W ten sposób posty na tej stronie nie będą się już pojawiać.Pamiętaj jednak, że za każdym razem, gdy chcesz cofnąć niektóre samouczki, których cię właśnie nauczyliśmy, możesz to zrobić w tym samym czasie, co wycofywanie.

Możesz być zainteresowany

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Go up