Jak usunąć wiele lub wszystkie kontakty po zsynchronizowaniu na Androidzie w Google

Czy wiesz, jak usunąć kontakty zsynchronizowane z Google na urządzeniu z Androidem? Czytaj dalej i dowiedz się, jak.

System operacyjny Android jest bez wątpienia najpopularniejszym systemem na świecie i jest tam obecny Zastosowano około 9 na 10 urządzeń. W rzeczywistości ci użytkownicy, którzy w pewnym momencie korzystali z Windows Phone na telefonach Nokia, mieli możliwość przejścia na Androida.

Dlatego cały czas ci, którzy mają swoje terminale z tym środowiskiem operacyjnym, chcą wiedzieć, jak je lepiej wykorzystać, a w tym konkretnym przypadku chcemy Cię nauczyć szereg kroków, które należy wykonać w każdej sytuacji tak specyficzne.

Ponieważ jest to najczęściej używany system operacyjny Android, pozwolił na to wielu swoim użytkownikom aktualizować Oprogramowanie na urządzeniach inteligentnych. Albo rozwiązać problemy, ponieważ telefon komórkowy jest wolny, albo dlatego, że nasza wersja nie pozwala nam aktualizować zainstalowanych aplikacji.

W tym celu istnieje szereg procedur, nawet z komputera, aby zainstalować wyższe wersje tego systemu operacyjnego, które zmieniły światową rewolucję technologiczną.

usuń kontakty zsynchronizowane w google

Jednak w tych wierszach chcemy nauczyć Cię więcej o Androidzie. W jaki sposób możesz? usuń wszystkie kontakty z telefonu komórkowego zsynchronizowanego w Google, Krok po kroku.

Indeks
  1. Po co usuwać kontakty z naszego urządzenia z Androidem?
  2. Jakie kroki należy wykonać, aby usunąć kontakty z telefonu komórkowego, które zostały zsynchronizowane w Google?
    1. Metoda 1: Usuń wszystkie kontakty za jednym razem
    2. Metoda 2: Usuń kontakty zsynchronizowane w Google jeden po drugim

Po co usuwać kontakty z naszego urządzenia z Androidem?

Za każdym razem, gdy otrzymujemy nowy telefon komórkowy, pierwszą rzeczą, którą robimy, jest aktualizacja naszej listy kontaktów. I najlepszy sposób w tym celu, zapisując je z opcją synchronizacji w Google. W ten sposób unikamy porządnego zadania ręcznego zapisywania ich pojedynczo.

Przede wszystkim musimy wspomnieć, że ci, którzy zamierzają usunąć lub usunąć wszystkie kontakty, zwykle mają bardzo konkretne powody do tego wymogu, na przykład wyodrębnianie jego zawartości.

Może się to zdarzyć na przykład w przypadku tych, którzy planują sprzedać swoje telefony, aby kupić nowe.

Jeśli tak się stanie, to możesz usuń wszystkie dodane kontakty szybko i łatwo, bez względu na ich liczbę.

Cóż, możemy więc powiedzieć, że istnieją dwie główne metody wykonania tego zadania. Ale zanim uruchomisz którykolwiek z nich, musisz wiedzieć, kiedy je usunąć, wtedy nie będziesz miał możliwości ich odzyskania.

Jakie kroki należy wykonać, aby usunąć kontakty z telefonu komórkowego, które zostały zsynchronizowane w Google?

Tylko dlatego, że możesz zsynchronizować swoje kontakty z Google i zobaczyć je na swoim urządzenie, a także na komputerze, możesz je również usunąć.

Najprostszą z tych metod jest zatem wykonanie serii kroków, których nauczymy Cię poniżej.

Metoda 1: Usuń wszystkie kontakty za jednym razem

  • Najpierw weź swój telefon komórkowy z Androidem i przejdź do książka telefoniczna urządzenia.
  • Przytrzymaj jeden kontakt, który następnie zostanie wybrany.
  • W górnej części ekranu lub w dolnej, w zależności od terminala, zobaczysz opcję: zaznacz lub wybierz każdy z nich.
  • Kliknij tę podświetloną opcję.
  • Po zaznaczeniu ich wszystkich kliknij Usuń, aby usuń wszystkie wybrane kontakty.

Jak widać, mówimy o prostym krok po kroku, a nie wymaga dużej wiedzy na temat korzystania z Androida Nic takiego.

Metoda 2: Usuń kontakty zsynchronizowane w Google jeden po drugim

Druga metoda jest znacznie łatwiejsza, ponieważ polega tylko na wybieraniu kontaktów jeden po drugim. Co oznacza, że ​​zawsze masz możliwość oznaczania kontaktów jeden po drugim, jeśli nie chcesz zniszczyć ich wszystkich, tylko kilku. Oczywiście w takim przypadku przeglądanie każdego z nich zajmie trochę więcej czasu.

kontakty google można przywrócić

Co ważne, jest to możliwe odzyskać usunięte kontakty, o ile czas od jej zakończenia nie przekroczył 30 dni. Kiedy je zniszczysz, trafiają do kosza, z którego możesz je odzyskać.

Możesz być zainteresowany

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Go up